tirsdag den 9. maj 2017

Det balinesiske køkken 👨🏼‍🍳🙂🙃👩🏼‍🍳

Det er næsten ligemeget hvorhen du kigger når du er på Bali så er der rismarker, små som store, ude i ingenting og midt inde i byen. Du kan sågar tit opleve at du sidder på en restaurant og spiser og din nabo er en rismark.. Det er nu ganske hyggeligt og de er vanvittig flotte, men vi må også bare sande at ris fylder enormt meget i det balinesiske køkken. Det udgør hovedingrediensen i morgenmaden, frokosten og aftensmaden. De spiser simpelthen ris til alt og på alle tidspunkter. Efter næsten seks måneder har vi stadig ikke forstået hvordan de kan spise ris hele tiden uden at blive træt af det. Komang plejer at sige; no rice no power. Vi ved ikke helt om vi er overbeviste, føler nu godt vi kan få vores power et andet sted fra. Og det skal da heller ikke være nogen hemmelighed at vi virkelig glæder os til at komme hjem til noget dansk mad, bare et simpelt stykke rugbrød med leverpostej.
Vi glæder os til at vi ikke hver dag skal kigge lettere frustreret på hinanden og tænke, hvad fanden skal vi spise, som ikke nødvendigvis er ris? Men at vi kan gå ned i supermarkedet og bare vælge lige præcis det vi har lyst til. Det balinesiske køkken er ikke kendt for variation.

Risen udgør som sagt hovedingrediensen i det balinesiske køkken, både som plain eller stegte ris,  en lille smule kylling, meget sparsomt ser det ud med grøntsager og begrebet om at spise med øjnene kender de ikke så meget til. Det er farveløst og til tider jævnt kedeligt at kigge på. Til gengæld er de hamrende glade for at stege i palmeolie og der bliver ikke sparret på det, og det bliver altså bare en smule fedtet i længden.

Ikke desto mindre vil vi da gerne vise jer nogle af de ting vi har spist det sidste halve år, og synes da også grundlæggende at det balinesiske køkken skal smages og opleves, hvis ferien går hertil.

Maden er typisk opbevaret færdig tilberedt i sådan et vindue

Og hvis ikke du spiser på en restaurant eller en warung som de små gade-køkkener også hedder, ja så kan du jo altid snuppe et rullende scooter et af slagsen.

Friture stegt blade og reje Chips 

Gado Gado 

Babi Guling

Noget friture stegt kartoffel halløj 

Cap Cay

Noget med noget bønnespire og peanutbutter sovs på noget omelet agtigt noget

Noget grønt ris-snask 

En blanding af Mie Goreng og Nasi Goreng 


Nasi Goreng 

Nasi Ayam 

Babi Guling 


🌺🌴☀️

Ingen kommentarer:

Send en kommentar