Vi glæder os til at vi ikke hver dag skal kigge lettere frustreret på hinanden og tænke, hvad fanden skal vi spise, som ikke nødvendigvis er ris? Men at vi kan gå ned i supermarkedet og bare vælge lige præcis det vi har lyst til. Det balinesiske køkken er ikke kendt for variation.
Risen udgør som sagt hovedingrediensen i det balinesiske køkken, både som plain eller stegte ris, en lille smule kylling, meget sparsomt ser det ud med grøntsager og begrebet om at spise med øjnene kender de ikke så meget til. Det er farveløst og til tider jævnt kedeligt at kigge på. Til gengæld er de hamrende glade for at stege i palmeolie og der bliver ikke sparret på det, og det bliver altså bare en smule fedtet i længden.
Ikke desto mindre vil vi da gerne vise jer nogle af de ting vi har spist det sidste halve år, og synes da også grundlæggende at det balinesiske køkken skal smages og opleves, hvis ferien går hertil.
Maden er typisk opbevaret færdig tilberedt i sådan et vindue
Og hvis ikke du spiser på en restaurant eller en warung som de små gade-køkkener også hedder, ja så kan du jo altid snuppe et rullende scooter et af slagsen.
Friture stegt blade og reje Chips
Gado Gado
Babi Guling
Noget friture stegt kartoffel halløj
Cap Cay
Noget med noget bønnespire og peanutbutter sovs på noget omelet agtigt noget
Noget grønt ris-snask
En blanding af Mie Goreng og Nasi Goreng
Nasi Goreng
Nasi Ayam
Babi Guling
🌺🌴☀️
Ingen kommentarer:
Send en kommentar