lørdag den 8. april 2017

Dykkertur, ligbrænding og delfintur ✌🏼🙈😎

Den forgangne uge har børnene haft fri pga endnu en helligdag, Galungan Day, hvor balineserne fejrer sejren mellem det gode og det onde. Det betød i den forbindelse at børnene har været på ferie hos deres biologiske forældre og da der derfor ikke ville være nogle i børnebyen besluttede vi os for at så skulle vi på endnu et eventyr.
Det blev nordpå, et sted oppe i bjergene.

Vi må sige at Lovina bød på lidt af hvert, og ligbrænding på stranden var ikke lige noget vi havde forudset vi skulle blive en del af. Men ganske interessant var det bestemt, og vores nysgerrighed var igen for stor til at vi kunne sige nej.
Som til så mange andre ceremonier var der også her en hel del ritualer der skulle gennemgåes. Liget var placeret i en kiste som vi kender det fra Danmark, offergaverne var sat op på et slags alter som de havde lavet, der var balinesisk musik, en mand som sang/sagde de forskellige bønner, en anden mand som stort set hele ceremonien igennem sad og ringede med en lille klokke og en flok damer der rendte rundt og sprøjtede vand ud over kisten og dem der sad ved siden af og bad.
Da alle de her bønner var overstået blev vi en smule overrasket over at de lige pludselig tog liget ud af kisten igen, for at placere ham på et stativ som de havde sat op hvor selve brændingen skulle finde sted. Der lå han, svøbt i et hvidt klæde, og med offergaverne ved hans side og lidt penge med på hans sidste rejse blev der ellers sat ild til ham.
Puf og han var væk. En interessant, men også lidt mærkelig oplevelse at være med til. I Danmark ville vi jo aldrig stå og se på at vores kære brænder op, for så derefter at gå ud og spise frokost. På den måde har de altså her på Bali et helt andet forhold til døden og en helt anden måde at sige farvel på.






Trods at vi begge sys det er sjovt at snorkle var Maja alligevel ikke helt overbevist da jeg begyndte at snakke om at ville dykke, så jeg havde min dykker-debut sammen med Ingeborg, og det er bestemt noget der skal udforskes endnu mere. Både fordi der er sindssyg meget teknik i det, men også fordi jeg er vanvittig nysgerrig på hvad der gemmer sig længere ende.

Derimod var der ingen af os der havde de store kvaler ved at skulle stå op 05.15 i tirsdags for at komme på delfinsafari. Maja havde faktisk allerede inden afrejsen til Bali sagt at hun ikke ville rejse hjem igen før hun fik set en delfin.
Der blev i den grad sat flueben ved det punkt på listen over ønsker. At sidde på en lille båd på det åbne hav med sin morgenthe omringet af noget der ligner 60 delfiner stryger klart til top tre over det vildeste og smukkeste vi har oplevet, måske det i virkeligheden lander på 1. pladsen. Det er en af de oplevelser som vi ikke kan forklare hvor vild og fantastisk det var, men noget der skal opleves. Får i muligheden for at tage til Lovina og på delfinsafari - så gør det!!

☀🌴🌺












Ingen kommentarer:

Send en kommentar